mandag 16. april 2012

Kjendiser, hva er det vi prøver å leve opp til?

Etter å ha skrevet en oppgave i media om hvordan kjendiser "jukser" seg til et bedre utseende på tv begynte jeg å tenke litt rundt hva vi egentlig prøver å leve opp til. Ser kjendiser like vakre ut i virkeligheten som de gjør på tv? Da det var valgkamp i USA mellom Nixon og Kennedy var det fortsatt liten visshet om hvordan man ble framstilt på fjernsynet. Kennedy vant valgkampen, og delvis fordi han var klar over hvordan kan kunne se bra ut på fjernsynet. Han visste at lyset de bruker når de filmer med kameraene er veldig sterkt, og at man derfor lett kan se ut som et lik på skjermen. Derfor sminket han seg når han skulle på skjermen, og brydde seg om hva han kledde seg i. Slik så Kennedy solbrun og frisk ut, mens Nixon hadde en tendens til å se bleik og stygg ut ved siden av.

Slik sett kan man begynne å undre seg om dagens kjendiser bruker de samme triksene? Og ja, det gjør de nok helt klart. Det er ikke rart man i dag har skyhøye forventninger til utseende i dag når de vi sammenligner oss med er kjendiser som har egne sminkører og stylister.

De finnes diverse bilder av kjendiser med og uten sminke og annet tilbehør. Her er noen av de(som forhåpentligvis gir deg litt bedre selvtillit). De er både brunere og vakrere med litt styling.


Jessica Simpson


Britney Spears


Vanessa Hudgens


Angelina Jolie


Samtidig skal det nevnes at det stilles ganske høye krav til dagens kjendiser, og at de - som oss - føler et stort press når det gjelder å være perfekt til enhver tid. Det er ikke rart de legger så utrolig mye penger i utseende sitt. De ser utrolig nok ut som vanlige mennesker de også!

- Sigrid Elise

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar